WORKSHOP ZILVERKLEI
 Hanger / Oorringen met Emaille

In deze workshop leer je de technieken om een zilveren hanger of oorringen te maken, belegd met emaille, volgens de techniek “Plique à jour”.

Deze glasachtige emailleertechniek  bestaat erin cellen te maken, waarin het glazuur wordt aangebracht.  Er zit geen achterkant in het juweel, zodat het licht door het transparante of doorschijnende glazuur kan schijnen.

De ene workshop is toegespitst op cellen gemaakt met zilverband, de andere op cellen gemaakt met zilverklei.  Je leert hoe je met zilverband of zilverklei een design binnenin je hanger/oorringen kan maken, die wordt opgevuld met ingebakken emaille.

De techniek wordt stapsgewijs gedemonstreerd.  Ervaring met zilverklei wordt aanbevolen.  Iedereen wordt deskundig en persoonlijk bijgestaan, doorheen het ganse proces.

​De foto’s zijn enkel ter inspiratie.   Je beslist zelf over de gewenste vorm en inkleuring van jouw hanger.
Je sieraad wordt tijdens de workshop afgebakken. Je neemt dus een uniek sieraad mee naar huis, van jou en door jou.

Prijs : € 135,-
___

inclusief 10 gram zilverklei, zilveren bezelband, fijne zilverband, zilverpasta, emaille naar keuze,  gebruik van kalkpapier, glasdoek en gereedschappen, een drankje en versnapering.
Duur :  5 à 6 uur

OF

inclusief 15 gram zilverklei, zilverpasta, emaille naar keuze,  gebruik van kalkpapier, glasdoek en gereedschappen, een drankje en versnapering.
Duur :  4 à 5  uur

_____

Voorschot : € 75,-
Gelieve bij inschrijving het voorschot op de rekening te storten.

​Ter plaatse betalen kan met Payconiq, Bancontact App. of cash.

Max.  3 deelnemers

INSCHRIJVEN VOOR DE WORKSHOP


Bij inschrijving geef je aan de Algemene Voorwaarden Workshops gelezen te hebben en hiermee akkoord te gaan.